Ua valoia e le WTO se 8% Si'itaga o le aofa'i o Fefa'ataua'iga Fa'atau oloa i le lalolagi i le 2021.

WTO Va'aiga

E tusa ai ma faʻamatalaga a le WTO, o le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga o oloa i le lalolagi i lenei tausaga o le a siitia i le 8% i lea tausaga ma lea tausaga.

E tusa ai ma se lipoti i luga o le upega tafaʻilagi a Siamani "Business Daily" ia Mati 31, o le faʻamaʻi fou o le pale, lea na i ai se aafiaga ogaoga tau tamaoaiga, e leʻi muta, ae o le World Trade Organization o loʻo faʻasalalauina ma le faʻaeteete le faʻamoemoe.

Na faalauiloa e le Faalapotopotoga o Fefaatauaiga a le Lalolagi lana lipoti faaletausaga i Sineva i le aso 31 o Mati.E tatau ona avea lea ma tala lelei mo Siamani, aua o lona manuia e tele lava.Fa'alagolago i le auina atu i fafo o taavale, masini, vaila'au ma isi oloa.

Na faamamafaina e le Faatonu Sili Aoao o le WTO Ngozi Okonjo-Ivira i le fonotaga o lipoti mamao e faapea o le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga o oloa i le lalolagi atoa e faʻamoemoe e ausia le 4% faʻatupulaia i le 2022, ae o le a maualalo pea nai lo le tulaga aʻo leʻi oʻo mai le faʻalavelave fou.

E tusa ai ma le lipoti, e tusa ai ma faʻatusatusaga a le WTO economists, o le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga o oloa i le lalolagi na pa'ū i le 5.3% i le 2020, faʻapena ona o le tapunia o taulaga, tapunia tuaoi ma falegaosimea tapunia na mafua mai i le afaina.E ui lava o le pa'ū pito sili lea ona mataʻutia i tausaga talu ai, o le agaʻi i lalo e leʻo ogaoga e pei ona fefe ai le WTO.

E le gata i lea, o faʻamatalaga faʻatau atu i le afa lona lua o le 2020 o le a toe tulaʻi mai.E talitonu le aufaipisinisi a le WTO, o se vaega o le mafuaʻaga o loʻo saofagā i lenei faʻamalosia malosi o le faʻaleleia o le atinaʻeina o le pale fou tui ua faʻamalosia ai le talitonuina o pisinisi ma tagata faʻatau.


Taimi meli: Iuni-04-2021